Witte salie kun je gewoon kopen in elke spirituele winkel. Koop daar dan direct een schelp en eventueel een veer bij voor het uitvoeren van de reiniging. Witte salie kun je het beste in bosjes kopen, want die zijn gemakkelijker te gebruiken. Je kunt het ook in losse stukjes, bijvoorbeeld in een zakje, kopen, maar dat is minder handig.

Hoe gaat het in zijn werk?

Doe wat witte salie in de schelp. Steek vervolgens de takjes aan totdat de bladeren branden. Deze brand dooft vanzelf weer waardoor er rook ontstaat. Dit is de rook waarmee je jezelf en je leefomgeving kunt gaan reinigen. Loop vervolgens met de rokende schelp door je gehele huis of leefomgeving. Met behulp van de veer of eventueel gewoon met je hand kun je dan de rook overal waar je wilt reinigen de rook verspreiden. Des te langer je reinigt, des te beter zal het resultaat zijn. Eventueel kun je de rokende schelp even in een ruimte laten staan. Vergeet ook vooral de hoeken van de ruimtes niet.

Voordelen van de schelp

De schelp bevat alle elementen die nodig zijn voor het reinigen van je leefomgeving, dus eigenlijk hoef je niks meer te doen dan dit. Als je geen schelp hebt, zul je ook zelf de elementen moeten neerleggen. Hier komt uiteraard iets meer bij kijken. Met een schelp gaat dat allemaal veel eenvoudiger, dus dat is zeker aan te raden.

Naast het reinigen van je huis en je leefomgeving kun je ook jezelf reinigen met de rook van witte salie.